У Яценюка додатково виділили на армію 5 млрд грн

Читать на русском

Кабінет Міністрів України прийняв рішення про виділення додаткових коштів у розмірі 5 млрд грн для військових. Відповідне розпорядження Кабінет Міністрів прийняв 17 квітня.

«Виділення відповідних асигнувань дозволить здійснити першочергові заходи щодо забезпечення обороноздатності та суверенітету країни», - йдеться в повідомленні прес-служби відомства, пише «Слово і Діло».

У повідомленні сказано, що ці гроші будуть спрямовані на виплати грошового забезпечення військовослужбовцям Збройних Сил, Внутрішніх військ МВС та Державної прикордонної служби. Також в цю суму входить проведення навчальних зборів з військовозобов'язаними та громадянами України, які проходять службу у військовому резерві, забезпечення харчуванням і речовим майном.

«Також кошти виділено для закупівлі, модернізації та ремонту озброєння, боєприпасів, військової техніки та іншого військового майна», - наголошується в повідомленні.

Мінфіну доручено здійснити зазначені видатки за рахунок резервного фонду держбюджету. Як наголошується в повідомленні, проект розпорядження буде доопрацьований з урахуванням зауважень і пропозицій, висловлених під час засідання уряду.

Раніше заступник начальника управління організації поставок речового майна Міністерства оборони України Аркадій Стужук розповів про проблеми укомплектування української армії.

Він також сказав, що з 100 млн грн, що надійшли на рахунки військового відомства в рамках благодійної допомоги населення України збройним силам, на закупівлю амуніції першої необхідності вже виділено 51,8 млн грн.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: