Квіт суттєво скоротить кількість ВНЗ

Читать на русском

Міністр освіти і науки Сергій Квіт заявив про скорочення кількості вищих навчальних закладів в Україні за рахунок злиття окремих ВНЗ.

Про це він сказав у Донецьку під час зустрічі з ректорами, викладачами та студентами, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу МОН.  

Зі слів міністра, наразі в Україні функціонують 800 ВНЗ, з яких близько 250 є університетами. «Така цифра занадто велика для рівня нашої економіки, так не повинно бути», - зазначив Квіт.

Міністр також висловив сподівання, що завдяки прийняттю найближчим часом нового закону «Про вищу освіту» університети отримають автономію у своїй організаційній та фінансовій діяльності.

«Вищий навчальний заклад, отримавши багато прав, повинен їх використовувати як інструмент для існування у сучасних умовах, для виживання та розвитку», - підкреслив Квіт.

Системою «Слово і Діло» наразі зафіксовано 39 обіцянок Сергія Квіта. Одну з них він вже встиг виконати – як і обіцялося, кримським студентам були надані спрощені умови переведення до інших навчальних закладів. Нагадаємо, Квіт також заявив, що протягом перших ста днів діяльності має намір спростити процедури ліцензування та акредитації для вищих навчальних закладів.

Попередній міністр освіти Дмитро Табачник обіцяв, що не скорочуватиме викладацький склад ВНЗ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: