Яценюк пропонує соратникам колишньої влади відкупитися

Читать на русском

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що стосовно підприємців, які були примусово втягнуті в тіньові схеми оточення Януковича, можуть застосувати економічну амністію, але тільки у разі, якщо вони добровільно відшкодують збитки державі.

Про це Яценюк заявив сьогодні під час години уряду у Верховні Раді, передає «Слово і Діло» із посиланням на «Українські новини».

«Ми не виключаємо того, що нам треба буде в парламенті прийняти рішення про податковий компроміс між суб’єктами підприємницької діяльності та державою. Хтось називає це податковою амністією, а я називаю це податковим компромісом для того, щоб люди знали, що перегорнута сторінка, вони заплатили державі, і їх за це ніхто не буде переслідувати», - сказав Арсеній Яценюк.

Прем’єр підкреслив, що йдеться лише про тих бізнесменів, які були втягнуті у корупційні схеми поза власним бажанням.

Нагадаємо, учора Генеральна прокуратура оголосила у розшук Миколу Азарова, а вже сьогодні стало відомо про те, що відомство намагається встановити місцезнаходження старшого сина екс-президента – Олександра Януковича. Раніше стало відомо, що банк Януковича в Криму продовжить роботу із російською ліцензією. Сам же колишній глава держави, як відомо, перебуває у Росії. Одразу після його від’їзду з Києва МВС оголосило Віктора Януковича у розшук.

На сьогодні «Слово і Діло» нарахувало 233 обіцянки Арсенія Яценюка, 59 із них прем’єр виконав. Серед виконаних зобов’язань Яценюка – введення прогресивної шкали оподаткування доходів з депозитів та підписання політичної частини Угоди про асоціацію з ЄС. Згідно з останньою, українські виробники отримають преференції для поставок власних товарів у Європейський Союз вже з травня цього року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: