У Коболєва домовились про спрощення реверсу газу із Польщі

Читать на русском

Глава НАК «Нафтогаз України» повідомив, що оператори сполучних газотранспортних систем України і Польщі ПАТ Укртрансгаз та Gaz-System SA вже домовилися про обмін виробничо-технічною інформацією.

Про це із посиланням на прес-службу НАК «Нафтогаз України» пише «Слово і Діло».

«Це рішення приводить домовленості між двома операторами у відповідність до норм європейського енергетичного законодавства. Завдяки цим змінам значно спрощується процедура імпорту газу в Україну», - заявив голова правління «Нафтогазу».

Нагадаємо, раніше прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявляв про намір нарощувати обсяги реверсних поставок газу з Європи. В. о. міністра енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан також не раз говорив, що поставки газу з ЄС допоможуть Україні вистояти в газовій війні проти Росії. Станом на 10 квітня оператори Словаччини також почали підготовку до закачування природного газу в Україну.

Андрій Коболєв керує «Нафтогазом України» з 26 березня 2014 року. Після призначення на посаду Коболєв заявив, що, аби позбавитись залежності від ціни на російський газ, компанія має взяти курс на інтеграцію до європейського ринку газу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: