Національною гвардією фактично ніхто не керує - Кузьмук

Читать на русском

Народний депутат, голова підкомітету з питань воєнної безпеки та оборони Олександр Кузьмук вимагає від Верховної Ради негайно затвердити Степана Полторака на посаді керівника Національної гвардії.  

Про це він заявив під час засідання парламенту, передає «Слово і Діло».

«В Національній гвардії створилася ситуація, яка є неприпустимою. До сих пір не призначений командувач Національної гвардії України, який виконує обов’язки, в якого нема заступників», - обурився Кузьмук.  

Нардеп додав, що від того, чи буде затверджена кандидатура керівника, напряму залежить обороноздатність і ефективність Національної гвардії.

«Не може командувати виконуючий обов’язки, якого не затвердила Верховна Рада. Як будуть виконуватись його накази підлеглими?», - підкреслює Кузьмук.

Системою «Слово і Діло» зафіксовано 9 обіцянок Олександра Кузьмука. Які з них були виконані, можна дізнатися на нашому сайті.

Нагадаємо, 1 квітня Верховна Рада не змогла призначити Степана Полторака керівником Нацгвардії, оскільки за прийняття цього рішення не вистачило голосів. 19 березня в.о. Президента Олександр Турчинов вніс до ВРУ проект постанови про призначення Полторака на цю посаду. 13 березня Верховна Рада ухвалила закон про формування Національної гвардії України. 

8 квітня нардеп Олесь Доній виказав обурення тим, що Національна гвардія не бере участі в урегулюванні сепаратистських подій на сході України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: