«Свобода» вимагає виключення Росії з Інтерполу - Осуховський

Читать на русском

Народний депутат від фракції «Свобода» Олег Осуховський вимагає від Генпрокуратури підняти питання про виключення Росії з Інтерполу.

З відповідним листом Осуховський звернувся до в.о. генпрокурора Олега Махніцького, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу партії.

«Я вимагаю від Генеральної прокуратури України підняти питання про зловживання авторитарними державами механізмами інтернаціональної поліції і у зв'язку із цим обмежити та припинити членство Російської Федерації у структурі Інтерполу», - цитує прес-служба слова Осуховського.

Нардеп також просить генпрокурора перевірити інформацію щодо можливих зловживань Росії механізмами Інтерполу для видачі їй політичних активістів та біженців Україною.

«Викликають занепокоєння факти співпраці минулої української влади із авторитарними режимами з метою розправ над політичними опонентами, тому закликаю нову владу визнати факти такої співпраці в минулому», - підкреслює Осуховський.

Нагадаємо, що генеральний прокурор Олег Махніцький є колишнім нардепом від ВО «Свобода».

Раніше українські депутати вимагали позбавити РФ права голосу у Парламентській Асамблеї Ради Європи, і 10 квітня народний депутат Ірина Геращенко повідомила, що ПАРЕ до 2015 року позбавила Росію повноважень у всіх своїх керівних органах - Бюро, Президентському та Постійному комітетах.

В системі «Слово і Діло» зафіксовано 26 обіцянок Олега Осуховського, одна з яких на сьогодні є виконаною. Зокрема, Осуховський обіцяв скасувати пенсійну реформу та Податковий кодекс, а також забезпечити територіальній громаді право відкликати депутатів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: