Королевська боротиметься за зарплати

Читать на русском

Лідер партії «Україна – Вперед!» і кандидат у президенти України Наталія Королевська заявила, що реальна заборгованість із заробітної плати суттєво перевищує офіційну і становить близько 2 млрд грн.

«Борги з зарплати сьогодні є на 1528 підприємствах України. На жаль, можна з упевненістю говорити, що є великий обсяг прихованої заборгованості. Загальний обсяг боргів – близько 2 млрд грн», –  заявила Королевська в Миколаєві, пише «Слово і Діло».

Як зазначила політик, вона розуміє, наскільки важко зараз уряду, який щосили прагне перемогти кризу. Однак Королевська вважає недостатніми зусилля, які робляться, щоб зупинити зростання боргів.

За її словами, для вирішення подібних питань необхідно посилити роботу спеціальної міжвідомчої комісії та Державної інспекції з питань праці.

Королевська також зазначила, що небезпечною тенденцією є сильне зростання зарплатної заборгованості, яке відбувається останніми тижнями. За її словами, порівняно з 31 березня в Донецькій області заборгованість зросла до 104,4 млн грн. У Харківській за той самий період борги зросли до 115 млн грн.

«Особливо хочу виділити ситуацію в Миколаївській області. На даний момент заборгованість тут становить майже 70 млн грн. З початку року вона зросла на 24 млн грн –  це більше ніж на половину», –  зазначила політик.

За словами Королевської, щоб виправити ситуацію, вона разом зі своєю командою підготувала звернення до Генеральної прокуратури з вимогою застосувати заходи до керівників підприємств, які не виплачують людям зарплату.

«Адже невиплата зарплати – це злочин, за який у ст. 175 Кримінального кодексу передбачені санкції. Сподіваюся, реакція надійде найближчим часом. І це допоможе захистити права людей», –  резюмувала вона.

Як повідомлялося раніше, екс-міністр соціальної політики Наталія Королевська заявляла про те, що Мінсоцполітики на 100% здійснило всі соціальні виплати за 2013 рік в регіони.

Всього в системі «Слово і Діло» зафіксовано 145 обіцянок Королевської. Скільки їй вдалося виконати, дивіться в рейтингу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: