Мінсоцполітики на 100% здійснило соцвиплати за 2013 рік – Королевська

Читать на русском

Міністерство соціальної політики на 100% здійснило соціальні виплати за 2013 рік у регіони.

Як передає кореспондент «Слова і діла», про це міністр соціальної політики Наталія Королевська заявила на селекторній нараді.

«У міністерства зараз – нуль гривень заборгованості по соціальним виплатам станом на 1 січня 2014 року», - заявила Королевська.

На нараді відзвітувалися 14 областей України за четвертий квартал 2013 року. Також був обговорений план соціальних виплат та організації соціальної діяльності на місцях на 2014 рік.

Звітувалися Херсонська, Луганська, Запорізька, Кіровоградська, Львівська, Дніпропетровська, Житомирська, Волинська, Закарпатська, Івано-Франківська, Донецька, Одеська та Київська області.

В основному, піднімалися питання забезпечення областей пунктами обігріву та роздачі їжі, погашення заборгованості перед Пенсійним фондом, функціонування груп соціального патрулювання, відкриття дитячих будинків сімейного типу, усиновлення дітей.

Зокрема, виявилось, що у Луганські області діє найбільша кількість пунктів роздачі їжі, а у Львівській області у 2013 році не була усиновлена жодна дитина. У Дніпропетровській області на 100% погашена заборгованість перед Пенсійним фондом.

Доповідач до Київській області зазначив, що на 2014 рік планується відкриття 2 дитбудинків сімейного типу. Наталія Королевська зауважила, що Київській області варто закладати в річний бюджетний план відкриття не менше 10 таких дитбудинків.

Франківській області Королевська доручила надати план-графік відкриття дитячих будинків сімейного типу на 2014 рік.

Раніше,  19 вересня 2013 року, Королевська запевнила, що її відомство створить соціальну інспекцію для здійснення контролю за додержанням законодавства при наданні соціальних допомог та виконанням державних стандартів під час надання соціальних послуг.

30 вересня 2013 року міністр заявила, що відомство має на меті до 2020 року забезпечити усіх дітей-сиріт сімейними формами виховання.

«Слово і діло»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: