Тижневий дайджест станом на 14 січня 2013 року

Читать на русском

З початку 2013-го року до системи "Слово і діло" додано 290 нових обіцянок від представників центральних та регіональних органів влади. Серед головних фігур – Прем’єр-міністр Микола Азаров, Міністр оборони Павло Лебедєв та міський голова Кіровограда Олександр Саінсус.

Прем’єр-міністр оголосив свої найсміливіші сподівання щодо росту ВВП в 2013-му році, пообіцявши покращити минулорічні показники мінімум на 3,5%. Також наступного року очільник уряду планує втілити ряд стратегічних завдань: підписати Угоду про Асоціацію між Україною та ЄСстворити в Україні Банк реконструкції та розвитку, який буде займатися великими інфраструктурними проектами, а також створити Агентство з підтримки експорту.

У зв’язку з кризою в компанії «Аеросвіт», Микола Янович нещодавно пообіцяв, що Уряд забезпечить вивіз пасажирів, які постраждали від дій компанії.

Міністр оборони Павло Лебедєв пообіцяв в поточному році припинити призов на строкову військову службу - Збройні Сили комплектуватимуться виключно за контрактом. Також Павло Валентинович обіцяє збільшити грошове забезпечення військовослужбовців. Проблему недостачі житла Міністр планує вирішувати шляхом продажу надлишку відомчого майна та землі.  Продаж відбуватиметься виключно через публічні аукціони.

Обідніла від втрати голови облдержадміністрації в особі Сергія Ларіна Кіровоградщина втішається обіцянками міського голови Олександра Саінсуса. Останній наступного року планує побудувати оптовий ринок сільськогосподарської продукції та завод з переробки твердих побутових відходів, в зв’язку з чим ведуться перемовини з Міжнародним банком розвитку.

Протягом звітного періоду 11 обіцянок отримали статус "Виконано" та 17 - "Не виконано".

Минулого року в Україні зупинився ріст інфляціїтарифи на послуги ЖКХ залишилися незмінними. З нового року, відповідно до обіцянки Сергія Тимченка, запрацював єдиний електронний земельний кадастр. З невтішних результатів року варто підкреслити затягнутий процес прийняття місцевих бюджетів, які остаточно не прийняті й до сьогоднішнього дня; не підписано угоду про Зону вільної торгівлі з Туреччиною, а Укрзалізниця" продовжує продавати квитки без документів, що посвідчують особу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: