Поки Тарута обіцяє закрити нелегальні шахти, гірники гинуть на легальних

Читать на русском

7 гірників загинули на шахті ім. Скочинського в Донецьку в результаті викиду газу, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

За інформацією прокуратури Донецької області, викид газу стався на глибині 1300 м, а в момент аварії на небезпечній ділянці знаходилися 52 гірники.

Відкрито кримінальну справу за ч. 2 ст. 272 КК (порушення правил безпеки під час виконання робіт підвищеної небезпеки, що спричинило загибель людей). На підприємстві на цей момент працюють рятувальники.

Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан, коментуючи цю аварію під час виступу у Верховній Раді, також заявив, що її причиною є порушення правил безпеки.

Нагадаємо, 25 березня губернатор Донецької області Сергій Тарута пообіцяв, що протягом двох місяців усі нелегальні шахти-копанки пройдуть легалізацію, а ті, які не отримають дозволу, будуть закриті.

8 вересня 2011 колишній прем'єр Микола Азаров обіцяв, що протягом 2012 року всі шахти обладнають автоматизованими системами контролю безпеки, але ця обіцянка була провалена.

Також Азаров дав обіцянку, що докладе максимум зусиль для організації безпеки шахт.

20 червня 2013 екс-президент Віктор Янукович заявив, що завданням влади є встановлення автоматизованих систем контролю безпеки (УТАС) на всіх шахтах України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: