Через журналіста Лещенка Клюєву загрожує від 7 до 12 років

Читать на русском

Колишнього голову Адміністрації Президента Андрія Клюєва підозрюють у заволодінні державним майном в особливо великому розмірі.

Про це сказано в повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури, повідомляє «Слово і Діло».

«Кримінальне провадження розпочато за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України», – зазначається в повідомленні.

Зокрема слідство встановило, що в березні 2009 року Клюєв, будучи народним депутатом, сприяв отриманню кредиту «Укрексімбанку» в розмірі 150 млн євро на користь «Заводу напівпровідників», який входить до його бізнес-інтересів. В той самий час, за інформацією ГПУ, кредит державного «Укрексімбанку» було забезпечено заставою майнових прав за угодами купівлі-продажу обладнання, яке виявилося неліквідним.

Клюєва також підозрюють у тому, що у вересні - жовтні 2010 року він, перебуваючи на посаді першого віце-прем'єра, отримав для «Заводу напівпровідників» 200 млн грн від Держагентства з інвестицій та розвитку на впровадження інвестиційного проекту, які  були використані не за призначенням, а для сплати процентів за згаданим кредитом «Укрексімбанку».

Як відомо, санкція ч. 5 ст. 191 КК передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади строком до 3 років та з конфіскацією майна.

У свою чергу журналіст Сергій Лещенко стверджує, що ця кримінальна справа порушена за мотивами його публікації 2010 року «Україна для людей»: 370 мільйонів державної підтримки – для двох донецьких родин».

«Уся фабула справи, яка викладена в повідомленні Генпрокуратури, списана з цього тексту», – зазначає Лещенко у своєму «Фейсбуці».

Нагадаємо, в лютому Клюєв заперечив свою причетність до подій у Києві, коли під час протестів відбувся масовий розстріл людей снайперами.

Системою «Слово і Діло» зафіксовано 60 обіцянок Андрія Клюєва, з яких він зумів виконати 28. Скільки обіцянок Клюєва при цьому було провалено, можна прочитати на нашому сайті. Остання з зафіксованих проектом обіцянок Клюєва – надати квартири всім призерам Олімпійських ігор у Сочі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: