Геращенко хоче повернути колишній рівень декретних виплат

Читать на русском

Народний депутат від УДАРу Ірина Геращенко заявила, що Кабмін не повинен економити на дітях.

Про це політик написала у своєму Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

Геращенко заявила про намір повернути попередній рівень виплат жінкам при народженні другої та третьої дитини. «Держава, навіть якщо їй дуже важко, все ж не повинна заощаджувати на дітях. Вчора зареєстрували відповідний законопроект, тепер будемо працювати з урядом з тим, щоб віднайти кошти і залишити декретні виплати», - повідомила депутат.

Наприкінці березня Кабінет Міністрів України ухвалив зміни до державного бюджету, згідно з якими було встановлено єдиний рівень соціальних виплат матерям, незалежно від того, скільки дітей народилося в сім’ї - 41 280 грн. До цього рівень виплат змінювався залежно від черговості народження: за першу дитину сім’ї отримували 35 тис. грн, за другу - 70,5 тис., за третю - близько 141 тис.

Нагадаємо, 2 квітня в. о. міністра соціальної політики Людмила Денісова пообіцяла не урізати соцвиплати та пільги.

Наразі в системі «Слово і Діло» зареєстровано 5 обіцянок Ірини Геращенко, 3 з яких нардеп виконала. Так, у 2012 році вона пообіцяла, що УДАР не піде на політичний альянс із Партією регіонів, а пізніше зобов’язалася передати важкохворим дітям кошти, які фракція отримала на оздоровлення депутатів, і свого слова дотримала.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: