На несправедливе засудження поскаржилися 16 тисяч українців - Кожем’якін

Читать на русском

Протягом трьох років від родичів ув’язнених та громадських організацій надійшло 16 тисяч звернень про незаконні або негуманні вироки судів щодо них.

Про це на брифінгу заявив народний депутат від фракції «Батьківщина» Андрій Кожем’якін, повідомляє кореспондент «Слова і Діла».

«По якихось справах діти 18-19 років вкрали відро картоплі чи пляшку пива, і вони йшли на три-чотири роки у в’язницю, а ті хто крав мільйони, хто крав «по-чесному», були на свободі, тому що мали багато грошей, щоб відкупитися від правоохоронних органів», - зазначив Кожем’якін, коментуючи прийняття Верховною Радою закону «Про амністію».

Він також спрогнозував, що вказаний закон буде невдовзі підписаний.

Нагадаємо, в січні 2011 року екс-президент Віктор Янукович пообіцяв проведення широкої амністії для дітей, і в липні того самого року Верховна Рада ухвалила закон про амністію, яким, серед іншого, було передбачено звільнення від покарання неповнолітніх.

Протягом протестів в Україні був прийнятий закон, який уводив амністію для їх учасників, які скоїли правопорушення.

Рейтинг відповідальності Андрія Кожем’якіна в системі «Слово і Діло» наразі становить 50%. Політик зумів виконати 4 з 8 обіцянок, зафіксованих проектом.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: