У Дещиці звинуватили РФ у «другому етапі окупації»

Читать на русском

Міністерство закордонних справ звинувачує Російську Федерацію у веденні підривної діяльності на півдні та сході України й організації сепаратистських акцій у цих регіонах.

Про це сказано в заяві МЗС, оприлюдненій у вівторок, 8 квітня, передає «Слово і Діло».  

«Агресивні дії, що ставлять під загрозу життя і безпеку українських громадян, активізація сепаратистських сил та участь у протиправних діях громадян Росії свідчать про намір здійснити другий етап окупації України», - зазначають у МЗС.

За наявною інформацією, організація сепаратистських заворушень на сході безпосередньо координується російськими спецслужбами.

МЗС наголошує, що для розгортання своєї діяльності у східних і південних регіонах Росія планувала використати як привід кровопролиття й силове протистояння, але цього не сталося завдяки грамотній роботі українських правоохоронних органів.

«Українські громадяни не піддалися на провокації. Наш народ не приймає і не прийме ідей сепаратизму та фашизму, які активно поширюють провокатори з російських спецслужб», - сказано в заяві зовнішньополітичного відомства.

Українське МЗС звернулося до Росії з вимогою припинити їхнє втручання у внутрішні справи держави й заявило про готовність до міжнародного врегулювання кризи.

В той самий час у відомстві підкреслили, що право України на власний розсуд здійснювати внутрішню й зовнішню політику не може бути предметом переговорів.

Нагадаємо, 7 квітня міністр закордонних справ Андрій Дещиця пообіцяв, що в разі загострення ситуації на сході України відповідь українського уряду буде набагато суворішою.

2 квітня МЗС України заявило, що їхні російські колеги замилюють очі своїм співвітчизникам неправдивою інформацією про Україну.

Того ж дня Дещиця повідомив, що Україна готує позов до Міжнародного суду ООН у Гаазі стосовно ситуації в  Криму.

Проектом «Слово і Діло» наразі зафіксовано 5 обіцянок Андрія Дещиці, одна з яких уже виконана. Зокрема до кінця 2014 року міністр пообіцяв увести безвізовий режим з ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: