У Коваля заявили, що Крим уже залишили 1,5 тисячі військовослужбовців

Читать на русском

Міноборони повідомляє, що 1389 українських військових на сьогодні вже покинули територію автономії.

Про це із посиланням на УНІАН пише «Слово і Діло».

«На материкову частину України з тимчасово окупованого Криму прибули 1389 чоловік», – йдеться у повідомленні Міністерства. З них 473 офіцери, 784 сержанти та солдати-контрактники, 2 службовці та 130 членів їх сімей, зокрема, 41 дитина. З Криму військовики прибувають до розподільчих пунктів на Херсонщині, звідки їх відправляють до різних регіонів України. 4 квітня територію півострова покинуть іще півтисячі військових з родинами.

Нагадаємо, 23 березня тодішній виконувач обов’язків міністра оборони Ігор Тенюх оголосив про початок виведення з Криму українських військових. Наступного дня відповідний указ підписав Олександр Турчинов, а вже 1 квітня в. о. Президента звільнив у запас кримських строковиків. Про узгодження графіку передислокації із Криму українських військових та військового майна, у тому числі флоту, заявив і заступник президентської адміністрації Андрій Сенченко.

З моменту свого призначення очільником Міноборони Михайло Коваль дав лише одну обіцянку, зафіксовану у системі «Слово і Діло» - про виведення військових з Криму зі зброєю, яку нині виконує.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: