Яценюк, Литвин і Богословська виконали обіцянки щодо президентських виборів

Читать на русском

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, лідер «Народної партії» Володимир Литвин та позафракційний народний депутат Інна Богословська виконали свої обіцянки щодо неучасті в президентських виборах.

Обіцянку не балотуватися на президентських виборах в травні 2014 року Яценюк дав, зокрема, 27 лютого. Крім того, ще 21 серпня 2013 року Яценюк пообіцяв, що кандидатом від партії «Батьківщина» на президентських виборах буде Юлія Тимошенко, і ця обіцянка також була виконана.

24 липня 2013 року лідер «Народної партії» Володимир Литвин запевнив, що його партія не висуватиме свого кандидата для участі у президентських виборах. 30 березня 2014 року ЦВК завершила прийом документів від кандидатів у президенти, і кандидата від «Народної партії» зареєстровано не було.

Нардеп Інна Богословська дала обіцянку не брати участі в президентських виборах 5 січня 2014 року, і вона також була виконана.

Варто додати, що екс-президент Віктор Янукович також виконав свою обіцянку від 28 лютого 2014 року, коли він заявив, що не братиме участі в президентських виборах у травні поточного року, оскільки вважає їх незаконними. Втім, виконання цієї обіцянки можна вважати чисто формальним, оскільки сам Янукович був оголошений у розшук і проти нього відкрито кілька кримінальних справ.

Як повідомляв проект «Слово і Діло», в.о. Президента, голова Верховної Ради Олександр Турчинов, лідер партії УДАР Віталій Кличко і лідер «Радикальної партії» Олег Ляшко не виконали своїх обіцянок щодо формату своєї участі в президентських виборах і єдиного кандидата від кількох політичних сил.

Нагадаємо, 27 лютого 2014 року нинішній прем'єр Арсеній Яценюк пообіцяв, що влада забезпечить проведення чесних і прозорих президентських виборів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: