Турчинов, Кличко і Ляшко не виконали обіцянок щодо президентських виборів

Читать на русском

В.о. Президента, голова Верховної Ради Олександр Турчинов, лідер партії УДАР Віталій Кличко і лідер «Радикальної партії» Олег Ляшко не виконали своїх обіцянок щодо формату своєї участі в президентських виборах і єдиного кандидата від кількох політичних сил.

Так, Турчинов 21 травня 2013 року заявив, що у тодішньої опозиції, а нині - влади, тобто партій «Батьківщина», УДАР і «Свобода», буде єдиний кандидат на президентських виборах, ім'я якого оголосять безпосередньо перед початком виборчої кампанії. Водночас 29 березня 2014 року кожна з цих політсил висунула свого кандидата: ВО «Батьківщина» - Юлію Тимошенко, ВО «Свобода» - Олега Тягнибока, а УДАР хоч і не висунув Віталія Кличка, але висловив підтримку Петру Порошенку.

Більше того, лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко на пропозицію Віталія Кличка про підтримку в якості єдиного кандидата Петра Порошенка відповіла жорсткою відмовою.

Обіцянку щодо висунення єдиного кандидата на президентських виборах провалив, таким чином, і Віталій Кличко. 17 червня 2013 року останній запевнив, що до весни 2014 року вищезгадані партії висунуть єдиного кандидата в президенти, але цього не сталося.

Кличко не виконав також своєї обіцянки, даної ним 24 жовтня 2013 року. Тоді лідер УДАРу заявив, що братиме участь у президентських виборах, але замість цього зняв свою кандидатуру на користь Петра Порошенка.

13 листопада 2013 року позафракційний народний депутат Олег Ляшко заявив, що не балотуватиметься на виборах президента, якщо в них братиме участь Юлія Тимошенко. Водночас 28 березня 2014 року Ляшко подав документи в ЦВК для реєстрації його кандидатом у президенти, незважаючи на те, що Тимошенко також боротиметься за президентське крісло.

Нагадаємо, 27 лютого 2014 року нинішній прем'єр Арсеній Яценюк пообіцяв, що влада забезпечить проведення чесних і прозорих президентських виборів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: