Головне за ніч 3 квітня

Читать на русском

Підозрювані у масових розстрілах на Інститутській затримані - Махніцький

Генпрокуратура, СБУ та МВС затримали трьох співробітників «Беркута», яких підозрюють у масових розстрілах протестуючих на вулиці Інститутській у Києві 20 лютого. Про це «Українським Новинам» повідомив в. о. генпрокурора Олег Махніцький, передає «Слово і Діло».

За даними ГПУ, снайпери, що стріляли з готелю «Україна», є представниками «чорної роти» «Беркута».

Затримання підозрюваних відбулося в ході спецоперації, відпрацьовується причетність до цих подій ще дев'яти осіб.

Керівник спецроти «Беркута» також затриманий.

За інформацією ГПУ, вказівки виконавцям давалися по схемі: «Президент - Адміністрація Президента - МВС - СБУ» і далі вниз.

Нагадаємо, вчора екс-президент Віктор Янукович заявив, що ніколи не давав вказівки силовикам стріляти на Майдані.

Фірташу пред'явили звинувачення

У Сполучених Штатах висунули звинувачення українському мільярдерові Дмитру Фірташу, якого звинувачують у дачі хабара офіційним особам для отримання дозволу на розробку родовищ титану в Індії.

Про це повідомило міністерство юстиції США, передає «Слово і Діло» з посиланням на ИТАР -ТАСС.

Розслідування цієї справи проводилося підрозділом ФБР в Чикаго, її розгляд ведеться судом північного округу штату Іллінойс.

Нагадаємо, Фірташа затримали у Відні 12 березня. Пізніше він вийшов під заставу в 125 млн євро.

Нова влада не може знайти жодного документа по 15-мільярдному російському кредиту

Кабмін звернувся до голови СБУ Валентина Наливайченка з проханням надати інформацію про домовленості між екс-президентом Віктором Януковичем і президентом РФ Володимиром Путіним щодо виділення Україні кредиту в 15 млрд. дол.

Причиною для цього є те, що ні в Адміністрації Президента, ні в органах виконавчої влади не вдалося знайти документів щодо цих домовленостей, інформує прес-служба КМУ.

«Прошу вжити заходів щодо з'ясування обставин досягнення зазначеної українсько-російської домовленості, а також її нормативно-правового оформлення відповідно до законодавства України та надати відповідну інформацію Кабінету Міністрів України», - наголошується у зверненні до Наливайченка.

Нагадаємо, 25 грудня 2013 року екс-прем'єр Микола Азаров запевнив, що російський кредит не піде на «проїдання», між тим перший транш цього кредиту був пущений на соціальні виплати вже кілька днів по тому.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: