30 березня на території України можливі масові провокації

Читать на русском

У неділю, 30 березня, в Україні очікуються масові акції, організовані праворадикальними силами.

Про це «Слову і Ділу» повідомили інформовані джерела.

Відзначимо, що 30 березня завершується висування кандидатів у президенти України, вибори якого призначені на 25 травня 2014 року.

Крім того, 28 березня в ефірі «Шустер Live » один із лідерів «Правого сектора» Андрій Денисенко заявив про викрадення спецслужбами РФ лідера Української національної асамблеї (УНА) Миколи Карпюка.

«Це офіційна заява: на даний момент ФСБ викрала лідера Української національної асамблеї Миколи Карпюка», - заявив Денисенко в ефірі.

Нагадаємо, ввечері 27 березня близько тисячі активістів прийшли до стін Верховної Ради і, вимагаючи відставки в.о. міністра МВС Арсена Авакова, силою намагалися проникнути до парламенту. «Правий сектор» заявив, що не причетний до масових заворушень, а спроби штурму Ради назвав провокацією.

Раніше повідомлялося, що у зв'язку з загибеллю Олександра Музичка, відомого як Сашко Білий, «Правий сектор» вимагає відставки голови МВС Арсена Авакова та залучення працівників спецпідрозділу «Сокіл», причетних до затримання активіста, до відповідальності. Водночас Аваков вважає, що затримання Музичка проводилося в рамках закону, і він готовий до громадського контролю у справі про загибель активіста «Правого сектора». 28 березня український парламент створив тимчасову слідчу комісію з розслідування обставин цієї справи, яку очолив позафракційний депутат Юрій Дерев'янко.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: