Геращенко обурена, що Україна озброює російських солдат

Читать на русском

Народний депутат від фракції «УДАР» Ірина Геращенко вимагає розірвати з Росією контракти на поставки військового обладнання й техніки до РФ. 

Про це вона заявила в ефірі телепрограми «Шустер live», передає «Слово і Діло».

«Чому ми вимагаємо від Заходу запровадження економічних санкцій, а самі їх не запровадили? Ми продовжуємо з ними (Росією - ред.) навіть військові контракти. Що це таке: ми будемо допомагати озброювати армію, яка сьогодні стоїть проти нас? Це неприпустимо», - зазначила депутат.

У той самий час, виступаючи 26 березня з парламентської трибуни, Геращенко вказала на необхідність переглянути військову доктрину. На думку нардепа, в доктрині треба прописати, що РФ є країною-агресором, яка виступає головною загрозою для України.

Повертаючись до теми поставок у Росію українського військового обладнання, Геращенко додала, що нова влада повинна звернутися до Європейського Союзу з проханням компенсувати економічні втрати, яких зазнають вітчизняні підприємства від розірвання військових контрактів з РФ, за рахунок замовлень відповідної продукції з боку ЄС.

Геращенко підкреслила, що влада при цьому має зберегти робочі місця на підприємствах, що виготовляють військову продукцію.

Системою «Слово і Діло» наразі зафіксовано п’ять обіцянок Ірини Геращенко. Скільки з них вона виконала, можна дізнатися на нашому сайті.  

Як повідомлялося раніше, в системі «Слово і Діло» зафіксовано близько 20 обіцянок влади щодо переозброєння української армії, виділення коштів на ці цілі та прийняття на озброєння різної військової техніки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: