Головне за ніч 25 березня

Читать на русском


Дещиця  зустрівся з міністром закордонних справ Росії

В.о. міністра закордонних справ України зустрівся з Сергієм Лавровим у Гаазі.

Обидві сторони висловили своє бачення щодо ситуації, яка склалася навколо Криму. Андрій Дещиця висловив протест щодо рішення російської сторони про анексію території Криму та запевнив, що Україна продовжує розглядати Крим як невід'ємну частину своєї території, повідомляють на сайті МЗС.

Також на зустрічі йшлося про недопущення подальшої ескалації конфлікту щодо України. У зв’язку з цим російський міністр повідомив, що Росія нібито не має наміру використовувати військову силу у східних та південних областях України.

Електропостачання до Криму не припинятиметься – Дещиця

На Саміті з питань ядерної безпеки очільник вітчизняного МЗС повідомив, що Україна не планує припиняти постачання води й електроенергії до Автономії.

Згідно з інформацією Укрінформу, Андрій Дещиця заявив: "Щодо постачання води та електроенергії є багато спекуляцій. Український уряд прийняв рішення, що ми не будемо припиняти водо- та електропостачання".

Нагадаємо, що минулої неділі без світла залишилися Керч, Алушта, Ялта, Симеїз, Симферополь, Бахчисарай, Саки, Євпаторія.

Раніше голова Херсонської облдержадміністрації Юрій Одарченко обіцяв , що до його завдань належить забезпечення АР Крим електроенергією в повній мірі. Будь-які провокації, які призвели б до збоїв у подачі електричної енергії, неможливі.

Доній повідомив про вбивство Сашка Білого

Народний депутат України Олесь Доній у своєму «Фейсбуці» повідомив, що вночі в Рівному було вбито активіста місцевого «Правого сектора» Олександра Музичка (Сашка Білого).

«Два автомобілі підрізали його машину, витягнули, пересадили до себе. Потім викинули на землю - руки за спиною в наручниках, два постріли в серце», - повідомив Доній.

Нагадаємо, що раніше Арсен Аваков заявляв, що прокуратура має відреагувати на протиправні дії Музичка щодо прокурора Рівненського району. У разі відсутності належного реагування міністр внутрішніх справ обіцяв сам покарати активіста згідно з законодавством.


ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: