Москаль викрив іще один бізнес Захарченка - горілчаний

Читать на русском

Екс-міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко, перший заступник начальника податкової міліції Юрій Атаманюк, а також бізнесмен Олексій Чеботарьов організували виготовлення контрафактних горілчаних виробів на території дійсних та нелегальних лікеро-горілчаних заводів.

Про це повідомив Геннадій Москаль на своєму офіційному сайті, передає «Слово і Діло».

«Угруповання контролювало майже всі спиртові заводи в Україні, на яких керівництво змушувало виготовляти «ліве» спиртне, яке в подальшому йшло на контрафактні напої», - повідомив Москаль.

За словами Москаля, заводи, які не бажали працювати на цих умовах, були поставлені під охорону «смотрящих» цілодобово. Якщо й цього було замало, на завод направлялися силові структури.

«За моїми оцінками, з якими погоджуються експерти, в тіньовому секторі економіки підакцизних товарів щороку гуляє майже 120 мільярдів гривень, які обслуговують горілчаний та тютюновий бізнес. До речі, сума цих коштів  дорівнює  річному утриманню  охорони здоров'я, освіти, армії та міліції України», - зазначає політик.

Також він стверджує, що під контролем цього злочинного угруповання знаходився і весь контрабандний бізнес тютюну.

Москаль звернувся до Генпрокуратури з проханням відкрити кримінальне провадження й провести ретельне розслідування цих злочинних дій.

Раніше Москаль обіцяв, що буде позиватися на Віталія Захарченка у кримінальний суд в Гаазі. Але не зміг наразі це виконати.

Нагадаємо, екс-міністр МВС Віталій Захарченко був причетний до розгонів Майдану взимку під час протистоянь у центрі Києва.

В системі «Слово і Діло» зафіксовано 5 обіцянок Москаля. Одну він уже виконав.

Москаль у політиці з кінця 90-тих. До того він обіймав керівні посади в міліцейських структурах СРСР та України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: