Головне за ніч 21 березня

Читать на русском

Економічну частину Асоціації підпишуть після виборів - Яценюк

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк  заявив, що Україна буде готова підписати економічну частину Угоди з ЄС після виборів президента. Про це він розповів після завершення саміту Європейської народної партії, повідомляє «Слово і Діло».

«Ми будемо готові підписати економічну частину угоди з ЄС після президентських виборів в Україні, але фактично ми вже зараз починаємо процес економічних зрушень», - заявив Яценюк.

Він також зазначив, що підписання Угоди - це «фактично визнання того, що Україна стає частиною об'єднаного європейського простору». Прем'єр також упевнений, що можливість виходу українських товарів на ринок ЄС і несплата відповідних імпортних мит дасть українській економіці можливість отримати понад 400 млн дол. уже за перший рік.

Кернес пов'язаний з бандитами «Оплоту» - Махніцький

В. о. генерального прокурора України Олег Махніцький в ефірі «5 каналу» заявив, що злочини, які інкримінуються міському голові Харкова Геннадію Кернесу , пов'язані з діяльністю організацій, подібних до «Оплоту», пише «Слово і Діло».

«Ті злочини, які йому інкримінуються, пов'язані з одним із тих бандитських угруповань, які вами перед цим називалися («Молода гвардія», «Оплот»)», - сказав Махніцький.

Він також зазначив, що Генпрокуратура встановила особи снайперів, які стріляли по Майдану.

«Особи снайперів, які стріляли по Майдану, встановлені. Не можу назвати їхні прізвища, але вони відомі. Поки це тільки громадяни України», - повідомив він.

Семерак знайшов броньовик Азарова, але не покаже

Міністр Кабінету міністрів Остап Семерак  заявив, що зараз на балансі уряду перебуває 150 легкових автомобілів, 50 мікроавтобусів та 1 броньовик, який утримувався для екс-прем'єра Миколи Азарова . Про це Семерак повідомив на брифінгу в Кабміні, пише «Слово і Діло».

Семерак нагадав, що для економії бюджетних коштів нинішній Кабмін вирішив відмовитися від обслуговування автомобілями - в кожному міністерстві залишається по одному авто. Решта автопарку буде продана на конкурсній основі.

Він також пообіцяв журналістам показати весь кабмінівський автопарк, за винятком броньовика Миколи Азарова, оскільки той стоїть у спецбоксі Управління держохорони, куди немає вільного доступу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: