У Януковича й Азарова відберуть навіть кабінети - Семерак

Читать на русском

Уряд скасує привілеї попередніх президентів, прем'єрів і високих посадових осіб. Про це заявив міністр Кабінету Міністрів України Остап Семерак на брифінгу, пише «Слово і Діло».

За його словами, існує ряд рішень попереднього Кабміну і президентів України про матеріально-побутове, медичне і інше забезпечення колишніх президентів, прем'єр-міністрів та інших високих чиновників. Зокрема за колишніми прем'єр-міністрами України зберігається охорона, кабінети в приміщеннях Кабміну, будинки в Конча-Заспі з обслуговувальним персоналом, 50-відсоткова знижка на комунальні послуги, а також місячне утримання в розмірі місячної зарплати прем'єр-міністра.

Семерак зазначив, що всі ці рішення будуть анульовані. «До речі, хотів би вам сказати, що в числі таких колишніх прем'єр-міністрів є і Віктор Янукович, який, будучи президентом, ймовірно (в мене немає доступу до бухгалтерської документації Адміністрації Президента) отримував допомогу Кабінету міністрів. Крім того, в цьому переліку осіб є і Фокін, Масол», - сказав він.

За інформацією міністра у списку пільговиків значаться генерали внутрішньої служби України, державні радники юстиції тощо.

«На державному утриманні, на жаль, знаходиться досить багато чиновників, які, очевидно, в часи істотної економії державних коштів не повинні отримувати таку допомогу», - підсумував він.

Нагадаємо, що для економії бюджетних коштів нинішній Кабмін вирішив відмовитися від обслуговування автомобілями - в кожному міністерстві залишається по одному авто. Решта автопарку буде продано на конкурсній основі.

Остап Семерак почав займатися великою політикою у 2007 році, коли став народним депутатом України від БЮТ. Працював у комітеті ВР з питань бюджету. З 27 лютого 2014 року зайняв посаду міністра Кабінету Міністрів України.

У системі «Слово і Діло» зафіксовано всього 3 обіцянки політика, з якими можна ознайомитися тут.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: