Вілкул уже критикує рішення ПР

Читать на русском

Колишній віце-прем'єр Олександр Вілкул розкритикував наявність у Києві окремої посади голови міської державної адміністрації.

Про необхідність ліквідувати цю посаду Вілкул сказав у інтерв'ю газеті «Сегодня», передає «Слово і Діло».

«Навіщо взагалі потрібна призначувана центром посада голови Київської міської держадміністрації? Керувати такими містами повинні виключно вибрані народом люди. Тобто функції мера і голови адміністрації має виконувати одна людина», - зазначив він.

Політик також розповів, що у світі існують дві найпопулярніші системи управління регіонами: перша передбачає обрання жителями регіону облради, яка призначає свій виконавчий комітет, а друга - обрання очільника регіону прямим голосуванням.

«Мені набагато ближче друга модель. Вона створить баланс між обласною радою і виборним губернатором, зніме ризики узурпації влади регіональними кланами. А центр контролюватиме регіони через прокуратуру. І обов'язково в законодавстві потрібно залишити за громадою право відкликання губернаторів, мерів і депутатів усіх рівнів», - підкреслив Вілкул.

Нагадаємо, що поділ посад мера Києва і голови КМДА відбувся у 2010 році саме з ініціативи Партії регіонів, яка перебувала при владі, а на посаду голови міської адміністрації був призначений ставленик ПР Олександр Попов.

Згідно зі статистикою проекту «Слово і Діло», за час своєї політичної кар'єри Вілкул роздав 336 обіцянок. Скільки з цих обіцянок були виконані, можна дізнатися на нашому сайті.

25 травня 2013 р. голова КМДА Олександр Попов запевнив, що в разі перемоги на виборах київського міського голови він буде ініціювати об'єднання посад мера і голови КМДА.

Нинішній голова Київської міської держадміністрації Володимир Бондаренко був призначений на цю посаду 7 березня.

25 лютого Верховна Рада проголосувала за проведення у травні позачергових виборів мера Києва і Київської міської ради.

Про намір балотуватися в мери Києва заявила народний депутат від «Батьківщини» Леся Оробець.

Також свою участь у мерській кампанії припускає Юрій Луценко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: