Ярош проти вступу України до ЄС і НАТО

Читать на русском

Керівник "Правого сектора" Дмитро Ярош не підтримує ідею вступу України до Євросоюзу та військового блоку НАТО. 

"Правий сектор" не виступав і не виступає за вступ України до Євросоюзу. Ми вважаємо, що Україна має бути суб'єктом, а не об'єктом геополітики. Ми виступаємо за позаблоковий статус країни. Як і шахтарі Донбасу, ми проти того, щоб в Україні були бази НАТО, тобто ми проти членства України в НАТО. Ми говоритимемо з людьми, які за Євросоюз, і з тими, хто за союз із Росією. Я наголошую: ми пропонуємо варіант позаблокового статусу України", - сказав Дмитро Ярош в ефірі телеканалу "Україна", повідомляє "Слово і Діло"

Очільник радикального руху планує поїхати в Донецьк і поспілкуватися з народом. Каже, Донеччина - українська земля, тому розраховує на нормальне спілкування. 

"У нас немає проблем у діалозі з шахтарями, я сам із Дніпропетровської області. Більше того, наприклад, у Вугледарі, який неподалік Донецька, є профспілка шахтарів-бандерівців, і вона діє вже багато років. Не так усе однозначно в Донецькій області, як на мене. Ті самі шахтарі в 1989-му і 1990 роках відіграли не останню роль у тому, щоб розвалився СРСР і Україна стала незалежною державою", - зазначив лідер "Правого сектора".

Крім того, Дмитро Ярош запевнив: у столицю Донбасу "Правий сектор" поїде без зброї. 

Раніше позафракційний народний депутат Олег Ляшко вніс на розгляд Верховної Ради законопроект, у якому пропонує депутатам звернутися до Ради ЄС та в Європарламент. 

Нагадаємо, обіцянка прем'єр-міністра Арсенія Яценюка щодо вступу України до Європейського Союзу може бути виконана набагато швидше, ніж очікувалося.

За даними системи "Слово і Діло", станом на 19 березня Дмитро Ярош виконав одну обіцянку. Про ті, які ще в процесі, дивіться в нашому рейтингу

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: