Європа готова виконати обіцянку Яценюка про вступ до ЄС

Читать на русском

Обіцянка прем’єр-міністра Арсенія Яценюка щодо вступу України до Європейського Союзу може бути виконана набагато швидше, ніж очікувалося. Єврокомісар Штефан Фюле напередодні заявив, що ЄС може розглянути питання про своє розширення вже найближчим часом, повідомляє «Слово і діло».

«Якщо ми хочемо серйозно змінити ту частину Східної Європи, яку зачепили нинішні події, ми повинні використовувати найсильніший інструмент політики, який є в ЄС - це розширення. Воно має безпрецедентну ефективну й стабілізувальну силу», - сказав Фюле в інтерв'ю німецькій газеті Die Welt.

Нагадаємо, 22 лютого 2014 року лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко теж пообіцяла, що найближчим часом Україна вступить до Євросоюзу.

Добиватися членства України в Євросоюзі 29 листопада 2013 року обіцяв і колишній народний депутат фракції УДАР, а нині голова СБУ Валентин Наливайченко.

Варто зазначити, що обіцянку про членство України в Європейському Союзі містила передвиборна програма Партії регіонів ще на парламентських виборах 2007 року.

Проектом «Слово і діло» зафіксовано 172 обіцянки Яценюка. Яку частину з них він виконав, можна дізнатися на нашому сайті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: