Головне за ніч 19 березня

Читать на русском


Кров українських військових на руках Путіна – Турчинов

В.о. президента Олександр Турчинов вважає, що відповідальним за гибель людей у Криму є президент Росії Володимир Путін, повідомляє прес-служба в.о. президента.

«Підкреслюємо, що відповідальним за кров українських військових є керівництво Російської Федерації і безпосередньопрезидент Путін», — йдеться у заяві.

У той же час міністр юстиції України Павло Петренко вважає, що саме виступ Володимира Путіна став приводом до справжнього воєнного конфлікту в Криму. Про це він заявив у ефірі «5 каналу», повідомляє «Слово і Діло».

«Сьогодні трагічний день в історії українсько-російських відносин, тому що сьогодні вже заговорила зброя та автомати. Сьогодні ми стоїмо на межі повномасштабного воєнного конфлікту. З політичного він переростає у воєнний. І, на жаль, приводом до цього були заяви, які зробив голова Російської Федерації. Фактично він дав поштовх до подальшої ескалації конфлікту», — сказав Петренко.

Нагадаємо, що вчора ввечері в Сімферополі був убитий український військовий і представник «самооборони» Криму.

Ярош поскаржився на Путіна у Генпрокуратуру

Лідер «Правого сектору» Дмитро Ярош звернувся до Генпрокуратури України з заявою про злочин. Основою для звернення стали дії та висловлювання відносно України зі сторони президента Росії Володимира Путіна.

За словами Яроша, після внесення його заяви у реєстр досудових розслідувань Путіна повинні оголосити у розшук, після чого притягти до відповідальності.

«У діях особисто Путні Володимира Володимировича я бачу планування та підготовку агресивної війни (воєнного конфлікту), а також посягання на територіальну цілісність та недоторканість України (стаття 110 і 437 Кримінального кодексу України), - зазначив лідер «Правого сектору».

Сич наголошує на приєднанні України до Декларації ООН про права корінних народів

Віце-прем’єр-міністр Олександр Сич вважає, що першим кроком до урегулювання проблеми Криму має стати приєднання України до Декларації ООН про права корінних народів.

Про це він заявив під час наради у зв’язку зі зверненням Меджлісу кримськотатарського  народу до Верховної Ради України, повідомляє прес-служба чиновника.

Сич підкреслив, що «Приєднання до Декларації і визнання кримських татарів за статусом корінного народу Криму не тільки посилить міжнародні гарантії захисту їх природних прав, але й зміцнить український суверенітет на території півострову», —відмітив Сич.

Він впевнений, що в умовах фактичної окупації півострову, Україна не має права на затримку.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: