В. о. міністра оборони Тенюх не збирається воювати в Криму

Читать на русском

Збройні Сили України нібито не мають юридичного права розпочати воєнні дії в Криму.

Про це сьогодні під час виступу у Верховній Раді України заявив виконуючий обов’язки Міністра оборони України Ігор Тенюх, повідомляє прес-служба КМУ.

Він пояснив, що протистояння в Криму може викликати обурення міжнародної спільноти, оскільки офіційно російських військ в Криму нема. «Де-юре відкритої агресії немає, Росія офіційно не визнає присутність своїх військ у Криму, називаючи їх «загонами самооборони». Тому будь-які активні дії української армії щодо стабілізації ситуації в Криму можуть бути представлені міжнародній спільноті як застосування сили проти власного населення», – уточнив Ігор Тенюх.

Водночас, сьогодні в.о. голови фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв заявив, що партія пропонує нейтралізувати російські війська у Криму.

Нагадаємо, що депутати Верховної Ради АРК сьогодні прийняли декларацію про незалежність Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

Також 6 березня Верховна Рада Криму постановила увійти до складу РФ на правах суб'єкта Російської Федерації, не чекаючи результатів референдуму, який планується на 16 березня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: