В Україну не пропустили 1,5 тисячі росіян

Читать на русском

Незважаючи на те, що ще станом на 3 березня випадки непропуску громадян Росії через кордон були поодинокими, за три минулі доби у перетині державного кордону України відмовлено вже близько 1,5 тис. громадян Росії.

Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби.

При цьому 15 громадянам Росії взагалі заборонили в’їзд на територію України.

Також повідомляється, що наразі російські спецпризначенці досі блокують 11 підрозділів Держприкордонслужби в Криму: управління Азово-Чорноморського РУ, Севастопольський загін морської охорони, Сімферопольський прикордонний загін, відділ прикордонної служби «Керч», мобільну заставу «Масандра», ВПС «Євпаторія», ВПС «Сімферополь-авіа», ВПС «Щолкіно», Керченський ЗМО, ПТС «Мис-Фонарь», ВПС «Севастополь».

«Ситуація в Азово-Чорноморському управлінні Державної прикордонної служби залишається напруженою, але контрольованою. Основні зусилля командування відомства та керівництва регіонального управління направлені на недопущення реагування на провокації з боку військових ЗС РФ та агресивно налаштованих прихильників так званого «кримського уряду», - зазначають в ДПСУ.

Нагадаємо, 28 лютого 2014 року екс-президент України Віктор Янукович пообіцяв, що не буде звертатись за військовою допомогою до Росії, проте вже 4 березня 2014 року стало відомо, що він попросив російський уряд надати військову допомогу для «наведення конституційного ладу в Україні».

Українська влада натомість оцінила дії РФ як експансію і збройне вторгнення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: