Українські банки за місяць втратили близько 10% внесків

Читать на русском

З 27 січня по сьогоднішній день відтік вкладів з українських банків склав близько 10%.

Про це на прес-конференції в «Укрінформі» заявила директора гендепартаменту грошово-кредитної політики Національного банку Олена Щербакова.

«У нас відтоки - близько 9-10% від 27 січня. Вони незначні для системи, не руйнують основи банківської системи, але банки максимально прагнуть задовольнити клієнтів, видавати депозити», - повідомила вона на круглому столі.

Як відомо, станом на 1 лютого в банках зберігалося близько 653 млрд грн. Таким чином, за місяць цей обсяг знизився приблизно на 65 млрд грн.

Також Щербакова прокоментувала ситуацію з банківськими інтервенціями і курсом валют, який почав формуватися самостійно, без впливу Нацбанку. «В січні були інтервенції Нацбанку. Але в певний момент стало зрозуміло, що вони більше не діють і треба було відмовитися від них. Банківська система зараз перебудовується і курс валют формується самостійно», - заявила вона.

Голова Нацбанку України Степан Кубів 25 лютого 2014 року запевнив, що курс гривні по відношенню до долара буде стабілізовано, адже є чітка програма кроків.

У 2013 році на той час голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк пообіцяв, що опозиція робитиме усе можливе, щоб відновити співпрацю з МВФ та отримати від фонду новий кредит.

Наразі Міністерство фінансів веде переговори з представниками Євросоюзу, США та міжнародних фінансових інституцій щодо термінового виділення макрофінансової допомоги Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: