Росіяни затопили два свої кораблі, щоб перекрити рух українцям

Читать на русском

Вночі в озері Донузлав росіяни затопили свої два кораблі – великий протичовновий «Очаків» і рятувальне буксирне судно «Шахтар».

Про це повідомляє керівник Центру військово-політичних досліджень, учасник «Інформаційного опору» Дмитро Тимчук у себе у Facebook.

За словами Тимчука, це було зроблено з метою не допустити відхід українських кораблів в Одесу. «З метою перекриття фарватеру й блокування українських кораблів, які базуються в Новоозерному, росіянами були підірвані й затоплені «Очаків» і рятувальне буксирне судно «Шахтар» зі складу ЧФ РФ», - написав він.

Також Тимчук повідомив, що в Криму триває нарощення військової сили Росії. «За останню добу вже розвантажено 5 кораблів: два великих десантних кораблі Балтійського флоту («Мінськ», «Калінінград»), два великих десантних кораблі Північного флоту («Оленегорський Гірник», «Георгій Побєдоносець») і сьогодні «Азов». Вивантажено до 300 людей і до 20 одиниць автомобільної техніки з кожного корабля. Більше того, з «Азова» вивантажено 7 одиниць БТР-80 і протитанкові комплекси «Штурм», - додавав він.

У водному просторі Криму наростає ескалація. Так, 4 березня екіпаж корабля «Славутич» Військово-морських сил України силою відбив спробу його захоплення російськими військовими.

Як відомо, фрегат Військово-морських сил України «Гетьман Сагайдачний» вчора повернувся в країну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: