Пік розвитку конфлікту в Україні припаде на 5 березня – УДАР

Читать на русском

За сценарієм Росії, ескалація конфлікту на Сході, Півдні Україні та в Криму наступить 5 березня.

Про  це повідомив голова комітету з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією, народний депутат від фракції «УДАР» Віктор Чумак під час ефіру на Еспресо.TV.

Чумак заявив, що в Україні діє неочікуваний для Путіна сценарій розвитку подій. «Росіяни чекали квітів від кримчан, масового переходу українських військових на сторону новообраного уряду Криму, а цього не відбувається. Також їх неприємно здивував патріотичний порив українців, коли під військоматами почали вишиковуватися черги. А незастосування зброї українськими військовими в Криму – це нестандартна поведінка, на яку Росія не розраховувала, і це теж ламає їхній сценарій», - розповів народний депутат.

Як стверджує Чумак, Україною пересуваються кілька тисяч неукраїнських громадян і тиснуть на місцеві органи влади. «Сьогодні ми маємо достатньо сил для того, щоб локалізувати ситуацію в Криму. Але зараз ми бачимо серйозну можливість агресії зі сторони Півночі, Сходу та Півдня, коли навіть у Дагестані, Курській і Білгородській областях розпочалася часткова мобілізація військово зобов’язаного населення, і тут щось прогнозувати важко», - зазначив «ударівець».

США не буде втручатися в конфлікт між Україною та Росією своїми військами, проте з їхньої сторони можлива підтримка з озброєнням та військовою інформацією, стверджує Чумак.

Нагадаємо, що раніше будівлі Верховної Ради Криму і Ради міністрів АРК були захоплені озброєними людьми.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков оцінив ситуацію в Криму як збройне вторгнення і окупацію з боку Росії.

Водночас Російська Федерація вважає, що за напружену обстановку на Кримському півострові несе відповідальність українська влада.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: