ГПУ шукатиме винних у вбивствах на Майдані за свідченнями перехожих

Читать на русском

Генеральна прокуратура запрошує до слідчих всіх громадян, які стали свідками подій в центрі Києва 18-22 лютого, і можуть надати інформацію щодо загибелі людей.

Про це сказано в зверненні прес-служби ГПУ, опублікованому на офіційному сайті установи.

«Одним з основних джерел здобуття доказів у даному кримінальному провадженні є свідчення громадян – учасників масових заходів, які стали свідками кривавих подій», - зазначається в повідомленні.

Як відомо, ГПУ наразі проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом вбивств, вчинених під час масових протестів в місті Києві, за ознаками злочинів, передбачених ст. 115 (умисне вбивство), ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна), ст. 384 (завідомо неправдиве показання) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, 25 лютого 2014 року ГПУ розпочала кримінальне провадження проти  екс-президента Віктора Януковича, який підозрюється в причетності до цього злочину, і суд дозволив застосувати до нього запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

В той же час сам Янукович, який переховується у Росії, заявив, що досі вважає себе президентом України, а Верховна Рада, натомість, - нелегітимна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: