В ГПУ чекають, поки в Росії офіційно зізнаються, що Янукович у них

Читать на русском

Генеральна прокуратура порушить питання про екстрадицію Віктора Януковича, який досі вважає себе діючим Президентом України, після того, як Росія офіційно підтвердить його перебування на своїй території.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

«Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України Януковичу оголошено підозру в організації умисного масового вбивства людей, вчиненого способом, небезпечним для життя багатьох осіб, за попередньою змовою групою осіб та перевищенні влади і службових повноважень», - сказано в повідомленні.

В ГПУ також нагадують, що 25 лютого 2014 року розпочато кримінальне провадження проти  Януковича і суд дозволив застосувати до нього запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

В той же час, як відомо, сьогодні в російському Ростові-на-Дону має відбутися прес-конференція Віктора Януковича.

Нагадаємо, що в Україні легітимність Януковича як президента не визнають навіть більшість членів Партії регіонів, виконувачем обов’язки Глави держави призначено голову ВРУ Олександра Турчинова, якого уповноважили підписувати закони і здійснювати кадрові призначення.

27 лютого 2014 року Віталій Ярема, напередодні призначений першим віце-прем’єром, запевнив, що забезпечить повернення Януковича до України та притягнення його до кримінальної відповідальності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: