Крим відрізаний від України, напруга зростає до критичної

Читать на русском

У Крим складно потрапити як залізничним, так і автомобільним транспортом.

Про це повідомляє на своїй сторінці в «Фейсбук» журналіст «Громадського телебачення» Богдан Кутєпов.

«Потягів з Херсона на Крим не буде. На таксі виїздили 600 грн. з французькими колегами. Безрезультатно. Об'їзні шляхи з боку Чонгара перекриті військовими», - пише він.

У той же час у Києві поки немає масових відмін поїздів на Крим.

Вранці 2 березня в ЗМІ з'явилися повідомлення про те, що російські військові у Криму вивозять зброю з розміщених там частин української армії.

Вчора ввечері перший заступник голови Радміну Криму Рустам Теміргалієв повідомив, що Меджлісу кримсько-татарського народу будуть запропоновані ряд посад в кримському уряді, але раніше Меджліс сумнівався в легітимності нової кримської влади.

Кримські татари почали формувати загони самооборони в місцях свого компактного проживання.

Про нелегітимність самопроголошеної кримської влади заявив і в своєму указі №187 від 1 березня в.о. Президента Олександр Турчинов.

У свою чергу ГУ МВС України в АР Крим вчора спростувало будь-яку інформацію про спробу його захоплення, на яку посилалися російські чиновники, мотивуючи «небезпеку» для російських громадян в Криму.

«На окремих інтернет-сайтах було поширено інформацію з посиланням на МЗС РФ про те, що в ніч на 1 березня невідомими озброєними людьми, направленими з Києва, нібито була зроблена спроба захоплення будівлі Міністерства внутрішніх справ Автономної Республіки Крим. Офіційно заявляємо, що ця інформація повністю не відповідає дійсності... спроб захоплення і блокування... не було, ніякої стрілянини, ніяких збройних сутичок не було, відповідно, потерпілих немає», - зазначили в прес-службі кримської міліції.

Крім іншого, ЗМІ повідомляли про те, що вчора російські війська зайняли колишній аеродром в Джанкої.

Напруженою також залишається обстановка в місці дислокації батальйону морської піхоти ВМС України у Феодосії, який раніше оголосив готовність протидіяти російським військам.

Як відомо, вчора було прийнято рішення РНБО про приведення української армії в боєготовність, оголошена мобілізація.

Раніше будівлі Верховної Ради Криму і Ради міністрів АРК були захоплені озброєними людьми.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков оцінив ситуацію в Криму як збройне вторгнення і окупацію з боку Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: