В «Свободі» озвучили свої розмиті уявлення про люстрацію

Читать на русском

Народний депутат від ВО «Свобода» Ігор Мірошниченко схвалює ідею створення люстраційного комітету, передає прес-служба партії.

«Його очолять громадські активісти, які будуть перевіряти чиновників і державних службовців на предмет причетності до корупційних схем», - заявив він в коментарі журналістам.

Також депутат вважає, що в роботі такого комітету повинні взяти участь журналісти, проводячи журналістські розслідування. 

На думку Мірошниченка, першочергово люстрацію повинні пройти «партійна номенклатура Комуністичної партії, агенти спецслужб, зокрема, КДБ, посадовці-корупціонери, особи, причетні до репресій, корупційних схем та фізичного знищення українців».

Нардеп вважає, що повну люстрацію повинні пройти працівники правоохоронних структур, зокрема, міліціонери та прокурори, а також судді.

«Але важливо розуміти, що змінити систему в один день не вдасться. Якщо більшість суддів та прокурорів, які працювали в цій системі, підуть в один момент геть, то не буде кому порушувати справи, відкривати кримінальні провадження і ловити бандитів... Тому ці фахівці мають працювати, а система поступово оновлюватиметься», – резюмував він.

Нагадаємо, 3 лютого 2014 року нинішній прем’єр Арсеній Яценюк заявив, що в опозиційному проекті конституційної реформи буде передбачена повна люстрація суддівського складу.

6 грудня 2013 року Яценюк взяв на себе зобов’язання забезпечити прийняття закону про люстрацію.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: