Азаров зізнався, що українці вже почали проїдати російський кредит

Читать на русском

Перший транш російського кредиту в розмірі $3 млрд. буде спрямований на соціальні виплати, повідомив прем'єр-міністр Микола Азаров.

«Зараз, звичайно, перший транш нам довелося використовувати, щоб закрити всі соціальні виплати, по заробітній платі у нас були певні проблеми в кінці року», - цитує слова Азарова в ефірі Першого національного прес-служба Партії регіонів.

Також глава уряду додав, що умови наданого Росією кредиту не передбачають дострокових повернень і погашень.

Крім цього Азаров зазначив, що більшість російських високопоставлених чиновників не схвалювали видачу кредиту Україні на існуючих, «виключно вигідних», умовах.

Нагадаємо, що ще два дні тому, 25 грудня, Азаров заявляв, що за рахунок російського кредиту поточні проблеми вирішуватися не будуть, а основна його частина буде використана на модернізацію промислових потужностей.

11 грудня міністр доходів і зборів Олександр Клименко у свою чергу обіцяв, що ще один кредит буде наданий Україні і від Міжнародного валютного фонду.

Варто зазначити, що 7 грудня домогтися відновлення співпраці з МВФ і отримання нового кредиту від Фонду обіцяв і голова парламентської фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк.

«Слово і діло»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: