Повертатися до Конституції-2004 ВР буде шляхом, запропонованим регіоналами

Читать на русском

Народний депутат від фракції «Батьківщина» Ксенія Ляпіна заявила, що повернення до Конституції 2004 року буде проходити шляхом прийняття законопроекту, на чому наполягли представники фракції Партії регіонів.

Про це Ляпіна сказала в кулуарах парламенту, відповідаючи на запитання кореспондента каналу «Рада».

Нардеп додала, що обговорювалися й інші юридичні механізми переходу до Конституції-2004 - наприклад, прийняття постанови ВРУ або Конституційного акту, але варіант з прийняттям закону, за її словами, потрібен регіоналам для того, щоб легітимізувати владу Президента Віктора Януковича, який у майбутньому має підписати цей закон.

У свою чергу депутат від фракції ПР Антон Кіссе пообіцяв, що його фракція підтримає сьогодні повернення до Конституції-2004 після того, як всі депутати ознайомляться з текстом документа, котрий прийматиметься.

Як відомо, раніше на пропозицію голови фракції «Батьківщина» Арсенія Яценюка було оголошено про перерву в засіданні ВРУ на одну годину для підготовки акту з повернення до Конституції 2004 року.

Вчора народний депутат від Партії регіонів Сергій Тігіпко для врегулювання конфлікту всередині держави запропонував віддати пост спікера Верховної Ради представнику опозиції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: