Міліція буде застосовувати зброю проти мітингувальників - Захарченко

Читать на русском

«В рамках роботи Антитерористичного центру при Службі безпеки України мною підписані відповідні накази – правоохоронцям видано бойову зброю і вона буде застосована у відповідності до Закону України «Про міліцію».

Про це заявив голова МВС Віталій Захарченко.

«МВС України неодноразово закликало мітингувальників припинити протиправні дії. Ми попереджали про кримінальну відповідальність. Ми роз’яснювали, які саме порушення закону відбуваються. Ми застерігали не йти на поводу у радикально налаштованих бойовиків. Але, на жаль, почути нас та зробити відповідні висновки ніхто не захотів», - повідомив міністр.

Він заявив, що з вогнепальними пораненнями госпіталізовано вже 29 силовиків, а також кілька захоплено в заручники.

Відповідальними за провокацію до силових дій Захарченко називає виключно опозиційних лідерів.

«Вони стверджують, що не мають відношення до радикалів, але самі підбурюють їх на наступ, а потім не в змозі їх контролювати. Перемир’я порушене, екстремісти продовжують нападати. Лідери «Правого сектора» підбурюють людей озброюватися та захоплювати державні установи.

МВС вимагає від екстремістів добровільно здати зброю та повернутися у рамки мирного протесту.

«Міліція здатна відновити лад та спокій у державі», - запевнив він.

В свою чергу, Правий сектор та Самооборона Майдану виступили з терміновою заявою, в якій висунули свої вимоги до силовиків та Верховної Ради.

Голова Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань розслідування протиправних діянь правоохоронних органів та окремих посадових осіб, посягань на права і свободи, життя і здоров'я громадян під час подій, пов'язаних з масовими акціями суспільно-політичного протесту, Геннадій Москаль назвав Захарченка одним із відповідальних за розгін Майдану.

Нагадаємо, що 18 лютого між протестувальниками та силовиками в Києві відновилося протистояння.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: