З сьогоднішнього дня всі справи проти учасників протестів закриті

Читать на русском

Генеральна прокуратура визнала, що учасники протестів виконали вимоги закону «про амністію», і заявила про звільнення від кримінальної та адміністративної відповідальності всіх осіб, які вчинили правопорушення у ході протестів в період з 27 грудня 2013 року по 2 лютого 2014 року.

«У зв’язку з публікацією цього повідомлення зазначений закон вводиться в дію з 17 лютого 2014 року і передбачає звільнення від кримінальної відповідальності та покарання осіб…, закриття відповідних кримінальних проваджень, а також звільнення від адміністративної відповідальності осіб, до яких застосовано адміністративний арешт», - сказано в повідомленні, розміщеному на офіційному сайті ГПУ.

У свою чергу офіційний сайт партії «Батьківщина» повідомляє про результати вчорашньої зустрічі представників опозиції з генеральним прокурором.

«Хочу привітати сотні і тисячі людей, сімей наших побратимів, які зараз звільнені від кримінальної відповідальності, які можуть далі продовжувати боротьбу за європейське майбутнє України», - заявив голова парламентської фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк.

Він додав, що Жовтневий палац, Будинок профспілок та Український дім і надалі залишатимуться в розпорядженні протестувальників.

Також Яценюк повідомив, що під час зустрічі з генпрокурором було прийнято рішення про створення гуманітарної робочої групи щодо виконання закону «про амністію».

Як відомо, протестувальники на вимогу закону «про амністію» звільнили будівлю Київської міської державної адміністрації, а також низки ОДА в регіонах.

Нагадаємо, 5 лютого генпрокурор Віктор Пшонка заявив, що в разі невиконання до 17 лютого протестувальниками умов закону «про амністію», а саме – звільнення адміністративних приміщень, правоохоронні органи та суди діятимуть в звичному режимі.

2 лютого 2014 року лідер УДАРу Віталій Кличко дав обіцянку домогтись скасування закону «про амністію», що був прийнятий 29 січня 2014 року, та прийняття іншого закону, що передбачає безумовне звільнення всіх заручників.

13 січня 2014 року комендант Майдану Андрій Парубій запевнив, що Євромайдан у Києві зуміє зупинити будь-який сценарій зовнішнього впливу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: