Арбузов у 2014 році на повну запустить зону вільної торгівлі з СНД

Читать на русском

В.о. Прем’єр-міністра України Сергій Арбузов доручив докласти всіх зусиль, щоб у поточному році повноцінно запрацював Договір про зону вільної торгівлі з СНД.

Про це він заявив на першому засіданні Організаційного комітету із забезпечення головування України у Співдружності Незалежних Держав у 2014 році, повідомляє офіційний сайт КМУ.

Також на зустрічі йшлося про необхідність підготовки угоди про транзит трубопровідним транспортом, вільну торгівлю послугами тощо.

В рамках головування України у СНД буде проведено низку заходів, в тому числі заходи з реалізації туристичних можливостей України, оскільки 2014 рік оголошений Роком туризму в СНД.

Також на засіданні було зазначено, що важливим завданням України є зростання співпраці з країнами Співдружності для зміцнення економічних механізмів взаємодії.

Микола Азаров, екс-голова Кабміну, 2 жовтня 2013 року запевнив, що перед урядом стоїть завдання ліквідувати всі виключення та обмеження в рамках функціонування зони вільної торгівлі з СНД.

Раніше член Партії регіонів Олена Бондаренко заявляла, що в перший рік роботи Договору про Зону вільної торгівлі з СНД Україна отримає 2,5% приросту ВВП і додатково 10 мільярдів гривень в державний бюджет.

Як свідчать заяви уряду, Україна не обмежується перебуванням в СНД, а й докладає зусиль, щоб підписати асоціацію з ЄС. Так, 13 січня 2014 року Сергій Арбузов заявляв , що уряд зробить все, щоб Угода про асоціацію з ЄС була підписана в 2014 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: