Гривню треба було девальвувати ще в 2013 році – експерт

Читать на русском

Гривню потрібно було девальвувати плавно та непомітно для населення ще на початку 2013 року для уникнення різких коливань на валютних ринках.

Про це на пресс-конференції в «Українських новинах» заявив Анатолій Баронін, директор аналітичної групи Da Vinci AG, повідомляє кореспондент «Слова і діла».

«Всі зусилля влади з пітримки національної валюти в останні два роки, з відновлення довіри громадян України до національної валюти, фактично були знищені за один день», - додав Баронін.

Також за його словами, досвід ситуації, що зараз склалася в Єгипті показує, що стабілізація національної валюти можлива лише завдяки зовнішнім вливанням коштів.

«Для цього необхідно сідати за стіл переговорів з МВФ», - заявив він.

Крім того, за словами Бароніна, наразі в Україні склалася така ситуація, при якій є можливості знищити фактично будь-який банк.

«Для цього потрібно лише гроші та інформаційний вплив», - заявив Баронін.

Як раніше повідомлялося, виконуючий обов'язки прем'єра Сергій Арбузов закликав громадян тримати депозитні заощадження у гривні.

В свою чергу, заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд заявила, що США та Європа не будуть надавати фінансову допомогу Україні, якщо вона не стане на шлях реформування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: