Арбузов запевняє, що за гривневі депозити можна не нервувати

Читать на русском

Виконуючий обов'язки прем'єра Сергій Арбузов закликав громадян тримати депозитні заощадження у гривні.

Як передає прес-служба віце-прем’єра, таку думку він озвучив на засіданні Кабміну.

«Курс може незначно коливатися в обидві сторони - це абсолютно нормальна ринкова ситуація. Національний банк зі свого боку стримує надмірні коливання і протидіє спекуляціям», - заявив він, коментуючи нещодавню паніку населення при зростанні курсу долара.

При цьому Арбузов зазначив, що люди, які піддалися ажіотажу і почали скуповувати валюту, в результаті зазнали збитків, а такі дії громадян були на руку спекулянтам.

З його слів, стабілізувати ситуацію вдалося завдяки посиленому контролю Нацбанку за динамікою ринку.

«Введені заходи - своєчасні та дієві. Учасники ринку переконалися, що Нацбанк має достатньо інструментів для забезпечення стабільності. Так що на сьогодні ситуація на валютному ринку контролюється», - запевнив урядовець.

Нагадаємо, в березні 2013 року міністр економічного розвитку Ігор Прасолов та перший віце-прем’єр Сергій Арбузов давали обіцянку, що курс гривні буде стабільним, але виконаною її вважати не можна. 

6 вересня 2012 року екс-прем'єр-міністр Микола Азаров обіцяв, що КМУ не допустить незабезпеченої емісії гривні.

В січні цього року народний депутат фракції «Батьківщина» Андрій Павловський зареєстрував законопроект, яким чиновникам забороняється зберігати гроші в іноземних банках, мати нерухомість за кордоном, а також володіти цінними паперами іноземних емітентів.

Екс-заступник голови Нацбанку Олександр Савченко 6 лютого повідомив, що тільки політичні фактори можуть виправити ситуацію з девальвацією гривні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: