Замість безвізового режиму з ЄС українцям спростять поїздки в Молдову

Читать на русском

Кабінет Міністрів прийняв розпорядження, згідно з якими буде спрощено процедуру залізничних пасажирських та вантажних перевезень між Україною та Молдовою і Україною та Словаччиною. 

«Угоди з Молдовою та Словаччиною, які значно спрощують процедури перетину кордонів залізничним транспортом, дозволять зробити перевезення пасажирів та вантажів значно зручнішими та комфортнішими», - прокоментував прийняття документів віце-прем’єр Олександр Вілкул, якого цитує його прес-служба.

Зокрема, йдеться про прийняті 12 лютого розпорядження «Про подання на ратифікацію Верховною Радою України протоколу про внесення змін до угоди між урядом України і урядом Республіки Молдова про діяльність залізничного транспорту» та «Про підписання українсько-словацької угоди про внесення змін та доповнень до угоди між урядом України і урядом Словацької Республіки про залізничне сполучення через державний кордон».

«Уряд системно працює із тим, щоб українські транспортні коридори були конкурентоздатними та привабливими як для тих хто, подорожує до Європи або до країн СНД і далі на Схід, так і для транспортних компаній, які будуть зацікавлені у збільшенні вантажопотоків саме через українські залізниці, порти та автошляхи», - додав Вілкул.

Нагадаємо, 31 жовтня 2013 року міністр закордонних справ Леонід Кожара запевнив, що незабаром візи до країн ЄС будуть скасовані.

18 травня 2013 року Президент Віктор Янукович також обіцяв, що незабаром українці будуть їздити до держав ЄС без віз.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: