Спікер не скликатиме позачергову сесію, бо йому нецікаво

Читать на русском

Спікер Володимир Рибак відмовився скликати на вимогу опозиційних фракцій позачергове засідання парламенту, мотивуючи це тим, що більшість не підтримує цієї вимоги.

Про це повідомляє офіційний сайт ВО «Свободи».

Як повідомив заступник голови фракції ВО «Свобода» у парламенті Андрій Мохник, позачергове засідання необхідне для того, щоб зменшити напругу в суспільстві, проте Рибак відхилив пропозицію щодо скликання позачергово засідання, чим засвідчив, що влада не зацікавлена в розв'язанні суспільно-політичної кризи в державі.

«Ми запропонували розглянути під час позачергового засідання всього три питання, які б допомогли одразу припинити та унеможливити подальшу ескалацію конфлікту між народом і владою. Зокрема, йдеться про повернення до Конституції 2004 року..., також необхідно розглянути питання внесення змін до закону про декриміналізацію, за якими усіх заручників режиму Януковича має бути негайно звільнено без будь-яких умов. І третє – започаткування конституційних змін на базі Конституції 2004 року», - заявив Мохник.

Нагадаємо, що 11 лютого 2014 року голови опозиційних парламентських фракцій ВО «Свобода», ВО «Батьківщина» та «УДАР» скерували голові Верховної Ради України Володимирові Рибаку заяву про проведення 13 лютого 2014 року позачергового пленарного засідання парламенту.

Як раніше заявляв народний депутат від Партії Регіонів Володимир Олійник, опозиційні фракції мають представити єдину узгоджену позицію в питанні зміни Конституції.

Голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов також наполягав на створенні комісії, яка протягом кількох місяців підготує зміни до Конституції. 

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: