Опозиція хоче, щоб чиновники зберігали гроші лише в Україні

Читать на русском

Опозиція хоче заборонити чиновникам зберігати гроші в іноземних банках, мати нерухомість за кордоном, а також володіти цінними паперами іноземних емітентів.

Як повідомляє офіційний сайт партії «Батьківщина», відповідний законопроект вніс до Верховної Ради народний депутат фракції «Батьківщина» Андрій Павловський.

Вищі державні службовці систематично використовують свої посади і владні повноваження з метою особистого збагачення, йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

Павловський зазначає, що створенню корупційних схем сприяє поширеність такого конфлікту інтересів, коли у чиновників найвищого рангу приватні та «сімейні» інтереси превалюють над державними.

«Володіння акціями зарубіжних компаній показує незацікавленість у розвитку реального сектору української економіки, здатного забезпечити достойний соціальний рівень громадян України», - підкреслює Андрій Павловський.

Метою законопроекту є ліквідація поширених корупційних схем через заборону для посадовців і для членів сімей можновладців відкривати і мати рахунки, зберігати фінансові активи в іноземних банках і мати цінні папери іноземних емітентів, а також мати нерухомість за кордоном.

Раніше Голова Національного Банку України Ігор Соркін запевняв, що Національний банк України зробить все можливе для налагодження співпраці з міжнародними фінансовими організаціями — МВФ і Світовим банком.

Екс-прем'єр-міністр Микола Азаров обіцяв , що вже в 2013 році в Україні буде створений Банк реконструкції та розвитку, але своєї обіцянки не дотримався.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: