В КМУ непокояться, щоб Януковичу не довелось червоніти за музей Шевченка

Читать на русском

Уряд планує вчасно завершити ремонтно-реставраційні роботи у Національному музеї Тараса Шевченка та його філіях у Києві.

Про це на засіданні оргкомітету з підготовки та відзначення 200-річчя від дня народження Т.Г.Шевченка заявив віце-прем’єр Костянтин Грищенко, передає його прес-служба.

«Зараз виконання робіт вписується у заплановані терміни. Необхідно, щоб їх завершальна стадія, а також монтування оновленої експозиції були чітко скоординовані у часі з тим, щоб об’єкт був повністю готовий на день його відкриття Президентом України», – зазначив Грищенко.

На засіданні також обговорювалася підготовка шевченківських об’єктів на малій батьківщині поета у Черкаській області.

Нагадаємо, 20 січня 2014 року Грищенко обіцяв, що основні ремонтно-реставраційні роботи в Національному музеї Тараса Шевченка завершаться найближчим часом, а оновлену експозицію буде відкрито на початку березня.

14 січня 2014 року запорізький мер Олександр Сін заявив про наміри встановити пам'ятник Тарасу Шевченку в поточному році.

7 січня губернатор Дніпропетровської області Дмитро Колесніков пообіцяв, що до 9 березня 2014 року в Дніпропетровську всі пам'ятники, пам'ятні знаки і місця, які носять ім'я Тараса Шевченка, будуть приведені в порядок.

6 серпня 2013 року голова Черкаської ОДА Сергій Тулуб повідомив, що у рамках підготовки до 200-річчя Кобзаря планується оновлення експозиції літературно-меморіального музею Т. Шевченка у с. Шевченковому та облаштування прилеглої до нього території.

В листопаді 2013 року прокуратура Черкаської області розпочала кримінальне провадження у справі щодо демонтажу Шевченківської «хати чумака» в селі Моринці Звенигородського району.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: