КПУ оригінальничає: асоціація призведе до шаленої корупції в Україні

Читать на русском

Народний депутат від Компартії Володимир Кудря вважає, що підписання угоди про асоціацію з ЄС викликало б підвищення рівня корупції, безробіття і економічний спад в Україні.

Як приклад нардеп наводить ситуацію в Боснії, яка підписала подібну угоду в 2008 році.

«Боснія, на відміну від України, підписала угоду про асоціацію з ЄС і ось вже 6 років все ніяк не вступить до Євросоюзу. І ми на її прикладі можемо простежити, що ж дає угода про асоціацію країнам, які її підписали. Це злидні, це божевільний рівень корупції, це безробіття - у кожного другого немає роботи, а молодь зовсім не може працевлаштуватися», - цитує нардепа прес-служба КПУ.

За словами Кудрі, нинішня ситуація в Боснії, де відбуваються масові вуличні зіткнення з поліцією, відображає майбутнє України в разі підписання угоди про асоціацію.

«Угода про асоціацію розв'язала руки західним компаніям, які за копійки скупили цікаві для них галузі і підприємства, що і призвело фактично до знищення національної економіки. Тому не дивно, що терпіння у народу закінчилося і він вийшов на вулиці вимагати відставки уряду», - прокоментував події в Боснії депутат.

Водночас, в контексті слів Кудрі про можливе підвищення рівня корупції, варто зазначити, що ще в грудні 2013 року міжнародна організація Transparency International визнала Україну лідером з поширення корупції в Європі.

У рейтингу організації України зберегла за собою 144 місце серед 177 країн світу за рівнем корупції.

Нагадаємо, 30 липня 2012 року на XIV з'їзді Партії регіонів Президент Віктор Янукович пообіцяв подолати корупцію в Україні.

Як відомо, формально Україна не відмовилася від підписання угоди про асоціацію - так, 1 грудня 2013 року віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул пообіцяв, що угода буде підписана в найближчому майбутньому.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: