Україна представила концепцію Олімпійської Заявки - Львів-2022

Читать на русском

У головному Медіа-центрі Олімпійських Ігор у Сочі Україна представила членам Міжнародного олімпійського комітету концепцію Олімпійської Заявки - Львів-2022.

Про це повідомляє пресс-служба КМУ.

«Наш Заявочний файл готує одна з найбільш професійних команд у світі - це консорціум компаній «Кене», «Тенея», «Популос», «Майстер Концепт» і «PWC». Їх провідні фахівці готували такі успішні заявки, як «Пекін – 2008», «Ванкувер – 2010», «Лондон – 2012», «Сочі – 2014», «П’єнчанг-2018», «Токіо-2020». Але яким би не було рішення МОК про заявку України – Заявочний файл вкрай важливий для всієї країни, тому що дає розуміння стратегії розвитку регіону, туризму і спорту. Заявочний файл - це по суті невід'ємна частина Стратегії розвитку країни і регіону на довгі роки", - сказав Сергій Гончаров, Генеральний директор Заявочного комітету Львів-2022.

Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул заявив, що Уряд збільшив премії для олімпійських чемпіонів на 25% у порівнянні з Олімпіадою в Лондоні в 2012 р. Так, за золото в Сочі спортсмени отримають більше 1 млн. грн., за срібло - 680 тис. грн. , за бронзу - 470 тис. грн.

Крім України, на даний час в боротьбі за право приймати найбільший зимовий спортивний захід планети змагаються Польща та Словаччина (спільна заявка), Казахстан, Норвегія і Китай.

Сергій Арбузов, в.о. прем'єр-міністра, 5 лютого 2014 року пообіцяв, що призерам Олімпіади в Сочі буде надано значну матеріальну винагороду: за отримане «золото» - понад мільйон гривень, за «срібло» - 680 тис. грн, за «бронзу» - 470 тис. грн.

Також Равіль Сафіуллін, міністр молоді та спорту запевнив, що українська біатлоністка Віта Семеренко - бронзовий призер Олімпіади в Сочі - отримає 3-кімнатну квартиру в Сумах та премію в розмірі 55 тис. дол.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: